Kérjük támogassa természetvédelmi és ismeretterjesztő tevékenységünket Szja 1% rendelkezéssel ! Adószám: 18702862-1-13
 

In memoriam Sárog Tibor

Kedves Olvasók!

Tibor

Sajnálatos és szomorú esemény történt a napokban: egy nagyszerű ember, a nagymarosi Sárog Tibor a legszebb férfikorban adta vissza lelkét a teremtőjének. Tibi jó barátom volt, 5 gyermek édesapja, aki nagyon szerette a feleségét és a családját. Sosem felejtem el, amikor több napot eltöltöttünk Somogyországban réti sasok és fekete gólyák fészkeit, valamint vidrák élőhelyeit tanulmányozva, vidámkodva és bizakodva, hogy van értelme a több évtizede áldozatos munkával végzett ragadozómadár-védelmi tevékenységünknek, mert sokszorosára sikerült növelni féltett kincseink állományát.

Tibi rendkívül aktív volt: madarászott, vándorsólyom fészek őrzést és sólyomfióka-gyűrűzést szervezett; az egyetlen, hosszú idő után előkerülő börzsönyi kígyászölyvpár fészkelőhelyét ő fedezte föl; figyelte a visszatelepedő börzsönyi uhupárt a veszélyes sziklás területen, de a természetvédelmen kívül ezer más területen is mozgott. Oszlopos tagja volt a magyar hagyományőrzésnek, a Visegrádi Palotajátékok állandó szereplője, a Szent György Lovagrend tagja, polgári természetőr, hagyományőrző. Istent tisztelő és hazafias mentalitással indította el gyermekeit az életben - szóval igaz magyar ember volt. Tudott küzdeni igaz ügyekért, most mi is emlékezzünk rá igaz emberként!

Biztos vagyok benne, hogy lelke kiáramlott szeretett Börzsönye fölé, hogy így minden fába és fűszálba beleköltözzön és még eredményesebben védje meg azt a földet, amit borsodi származása ellenére szülőföldjeként szeretett!

Rottenhoffer István