Kérjük támogassa természetvédelmi és ismeretterjesztő tevékenységünket Szja 1% rendelkezéssel ! Adószám: 18702862-1-13
 

A Börzsöny Alapítvány megalapítása óta már nem csak természetvédelemmel, hanem környezetvédelmi tevékenységgel is foglalkozunk.

Ez elsősorban környezettakarítási akciók szervezését és végrehajtását jelenti. 2002 óta évente rendezzük erdőtakarítási akciónkat a Föld napja alkalmából, a Börzsöny valamely terhelt kiránduló területén, általában Királyréten, vagy Törökmezőn. 2005 évtől már Dunakeszin is hasonló akciót szervezünk, a Takarítási világnaphoz kapcsolódva. A nemrég alakult Teszedd mozgalomhoz is az elsők között csatlakoztunk. Más szervezetek környezettakarítási akcióit is támogatjuk járművünkkel és eszközök biztosításával.

Környezetvédelmi tevékenységnek tekintjük a hivatali eljárásokban

való részvételt is, ahol civil szervezetként a jövő nemzedék érdekeit képviseljük. Részt veszünk településrendezési terv véleményezésben, erdőtervezési eljárásban, helyi védetté nyilvánítási javaslat előkészítésben.

Nem utolsó sorban, saját működésünk során is környezettudatosan járunk el, lehetőség szerint újrahasznosított anyagokat használunk, szelektíven gyűjtjük a hulladékokat, és gondoskodunk szakszerű elszállításukról.