Kérjük támogassa természetvédelmi és ismeretterjesztő tevékenységünket! Bankszámlaszám: 16200230-10020377
 

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy ez az oldal nem webáruház ! Termékeinket e-mailen lehet megrendelni, de csak személyes átvétel lehetséges, postázni, házhoz szállítani nem áll módunkban.

Rendeléssel kapcsolatos kérdéseivel kérjük érdeklődjön Varga Péternél !


Letölthető csengőhangok

Ingyenesen letölthető csengőhangok mobilra itt .


Lapozható falinaptár

Idén is elkészítettük a Börzsöny Alapítvány lapozható falinaptárát, melyet Helyi Csoportunk tagjainak természet fotói díszítik.  A címlapon a 2020-as év madara, az erdei fülesbagoly látható, a hónapoknál pedig a Börzsöny élővilágából kapunk gyönyörű ízelítőt. A színvonalat talán idén is sikerült emelni, az ára viszont ugyanannyi maradt, mint tavaly: 1 500.-Ft. Szép karácsonyi ajándék lehet természet kedvelő ismerőseinek, vagy csak lepje meg magát vele és hagyja, hogy végigvezesse az eljövő esztendőn.


Dúcetető

Használatra kész dúcetető, mely a kert dísze lehet. Az etetőtálca alapterülete 40x40 cm, az oszlop 2 méter magas, melyet ha 50 cm mélyre leásunk a talajba, biztos támaszt ad a nagyjából fejmagasságba kerülő etetőnek. Az anyaga időjárás álló falemez és fenyő oszlop, víztaszító fakonzerváló anyaggal színezve. A tetejét barkácsoló kedvűek nádtetővel, vagy zsindellyel boríthatják, de eredeti állapotában is mutatós és hosszú évekre biztosítja az etető esővédelmét és a madarak kényelmét.

Kitűnő ajándék természetkedvelőknek, madárbarátoknak.

A dúcetetőt a Börzsöny Alapítvány támogatója, a Facél Kft készíti. Vásárlásával Ön is támogatóvá válik, hiszen a teljes összeg az Alapítvány számlájára kerül. Varga Péternél rendelhető, ára 8000.-Ft ÁFÁ-val.

Kapcsolat

Odúlakó madaraink védelme

Megjelent és csoportunknál megrendelhető az Odúlakó madaraink védelme című könyv, Nagy Csaba tagtársunk szerkesztésében! A kötet a fajcsoportokat jól ismerő szerzők bevonásával készült, a könyvet rengeteg fotó illusztrálja. Az odúlakó fajok látványos bemutatásán túl segítséget nyújt a mesterséges odúk gyártása, kihelyezése területén és az odútelepek szakszerű létrehozásában és azok kezelésében is.

Ide kattintva ízelítőt kap a könyvből.

"B" típusú madárodú

A legelterjedtebb odú típus, melyben könnyen megtelepíthetőek széncinegék, mezei verebek, erdős területen örvös légykapók, csuszkák. 25mm vastag fenyődeszkából, lenolajos impregnálással készül, teteje időjárás álló bevonattal ellátott, nyitható.

Ezt az összeépített változatot azonnal kiakaszthatjuk, további munkákat nem kell elvégezni rajta. A felakasztó kampót és kengyelt mellékeljük.

Varga Péternél rendelhető, ára 3000.-Ft ÁFÁ-val. Kérjük vegye figyelembe, hogyha nem csak egy odút szeretne, ezek legyártása néhány napot igénybe vehet!

Kapcsolat

"B" típusú madárodú, lapraszerelt változat

A lapra szerelt változatot barkácsoló kedvű madár barátoknak ajánljuk, ehhez az egységcsomag tartalmazza az összeszereléshez szükséges szögeket, zsanért stb. A gyártásra előkészített odút akár óvodás, vagy kisiskolás gyermekekkel is összeépíthetjük, a mellékelt útmutató alapján. A felakasztó kampót és kengyelt hozzá adjuk.

Varga Péternél rendelhető, ára 2500.-Ft ÁFÁ-val. Kérjük vegye figyelembe, hogyha nem csak egy odút szeretne, ezek legyártása néhány napot igénybe vehet!

Kapcsolat

Madáretető, lapraszerelt változat

Hasonlóan az összeépíthető odúhoz, az egységcsomag tartalmazza az összeszereléshez szükséges szögeket, csavarokat és fa alkatrészeket. A gyártásra előkészített etetőt akár óvodás, vagy kisiskolás gyermekekkel is összeépíthetjük, a mellékelt útmutató alapján. A tető időjárás álló dekorit lapokból, a többi alkatrész festhető fa lemezből készül.

Kitűnő ajándék természetkedvelőknek, madárbarátoknak.

Varga Péternél rendelhető, ára 2500.-Ft ÁFÁ-val. Kérjük vegye figyelembe, hogyha nem csak egy etetőt szeretne, ezek legyártása néhány napot igénybe vehet!

Kapcsolat

"Börzsönyi Helyi Csoport" póló

Többféle természetes színben és méretben készült a helyi csoport póló. Repülő parlagi sas képével ellátott, időt álló szitázásos eljárással készült. Alapanyaga színtartó, nem nyúlik és nem csavarodik, 100%-ban pamut.

Amennyiben legalább 1500.-Ft-tal támogatja alapítványunk munkáját, megajándékozzuk Önt a választott színű "sasos" pólóval.

Kérjük érdeklődjön Varga Péternél! Kapcsolat