Kérjük támogassa természetvédelmi és ismeretterjesztő tevékenységünket Szja 1% rendelkezéssel ! Adószám: 18702862-1-13
 

Működési területünkön, az emberkézre került sérült, vadon élő védett állatok, - elsősorban nagytestű madarak - mentését és gyógykezelését végezzük az erre a célra kialakított telephelyeinken. A gyógyult madarakat, ha állapotuk megengedi visszajuttatjuk a természetbe, vagy gondoskodunk elhelyezésükről.

Ez a tevékenység - az egyedi eseteken túl - a környezeti nevelésben, illetve a természetvédelemről alkotott kép formálásában is jelentős.

Évente általában 80 -120 madarat fogadunk, sajnos egy részük már elpusztulva, vagy olyan súlyos állapotban érkezik, hogy nem lehet rajta segíteni. Leggyakoribb sérülési ok a járművel ütközés, és az ablaknak repülés, de rendszeresen kerülnek be áramütött, mérgezett madarak is.

A tavaszi és nyári időszakban gyakori, hogy árvának vélt madárfiókát hoznak.

Kérjük ne hozzák el az egészséges, de egyedül maradt madárfiókát!

A madárszülő a közelben várja hogy elmenjen az ember, és a fióka hangjelzése alapján könnyedén megtalálja etetnivaló utódját. Ha a kismadár a földre került, és ki van téve kutya, macska támadásnak, föltehetjük a legközelebbi fára, bokorra.

Ha sérült, védett madarat talált, hívja munkaidőben a 06-30-7130149 számot! Az ügyeleti telefon technikai okok miatt nem üzemel ! Az ügyeleti szám működtetéséhez önkéntest keresünk !


Nem védett madarakat (galambok, szarka, szajkó, dolmányos varjú, tőkés réce, stb.) sajnos nem áll módunkban fogadni !